Sidecarteam Bax heeft belangrijk aandeel in zege TeamNL bij Sidecarcross of Nations

9 oktober 2023

Sidecarteam Bax heeft tijdens de Sidecarcross of Nations in het Italiaanse Cingoli een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van TeamNL.

Bax vormde in Cingoli samen met de teams van Keuben en Hermans het Nederlandse team. Op het harde, gladde circuit wisten ze op zaterdag de kwalificatieheat te winnen en hielden hier een goed gevoel aan over voor de twee manches op zondag.

In de eerste manche wist Bax op een nette tweede plaats over de finish te komen en scoorde hiermee belangrijke punten voor TeamNL. In de tweede manche finishte Bax als vierde en omdat de andere Nederlandse combinaties ook goed scoorden, prolongeerde TeamNL haar titel in het landenklassement.

Voor Bax was dit de laatste wedstrijd van seizoen 2023. Hij wil zijn team, partners en fans bedanken voor alle ondersteuning die hij dit jaar heeft mogen ontvangen. Het Nederlandse team won het landenklassement voor Engeland en Frankrijk.