Sidecarteam Bax tweede in Grand Prix Zijspancross in Loket

21 augustus 2023

Sidecarteam Bax is in de Grand Prix Zijspancross in Loket, Tsjechië tweede geworden. Bax ging voor de winst om zijn achterstand in de tussenstand te verkleinen maar zag dit met tweemaal een tweede plaats oplopen naar 24 punten. 

Bax stond op scherp en was er klaar voor om in de aanval te gaan. Dit was op zaterdag goed te zien want nadat hij in de tijdtraining de snelste tijd neer had gezet, domineerde hij later op de middag ook de kwalificatieheat.

Met vertrouwen begon Bax aan de manches op zondag. Hij gaf alles wat hij had maar helaas was het niet genoeg. Hij kwam in zowel de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish.

Met nog twee wedstrijden te gaan staat Bax nu 24 punten achter op de leidende combinatie. Over vier weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Rudersberg.