Sidecarteam Bax wint Grand Prix van Engeland

31 juli 2023

De zijspancombinatie Bax/Cermak heeft de Britse Grand Prix in Curses Gorse weten te winnen. In de eerste manche wist Bax als tweede te finishen maar in de tweede manche stelden ze orde op zaken en wisten ze de overwinning naar zich toe te trekken. Met deze resultaten wonnen ze de Grand Prix.

Ondanks dat ze de Grand Prix wisten te winnen zijn ze in de tussenstand om het wereldkampioenschap niet ingelopen op de leidende combinatie. Zij scoorden hetzelfde aantal punten als Bax en daarom blijft het verschil tussen beiden 18 punten.

In het weekend van 19 en 20 Augustus gaat het kampioenschap verder in Loket, Tsjechië, Er staan nu nog drie wedstrijden op het programma waardoor er voor Bax nog van alles mogelijk is om wereldkampioen te kunnen worden.

Daguitslag WK Zijspancross Engeland:
1 Bax/Cermak 47 Pnt
2 Vanluchene/Musset 47 Pnt
3 Lielbardis/Lielbardis 38 Pnt
4 Brown/Chamberlain 35 Pnt
5 Heinzer/Betschart 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/Musset 446 Pnt
2 Bax/Cermak 428 Pnt
3 Hermans/van den Bogaart 345 Pnt
4 Wilkinson/Millard 288 Pnt
5 Lielbardis/Lielbardis 274 Pnt