Sidecarteam Bax kent tegenslag bij Grand Prix Zijspancross in Frankrijk

2 oktober 2023

Sidecarteam Bax heeft tijdens de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Castelnau de Levis tegenslag gekend. Bax kwam met een achterstand van 23 punten op de leidende combinatie naar Frankrijk en had nog een kleine kans op het prolongeren van de wereldtitel.

Op zaterdag wist Bax de kwalificatieheat te winnen en was er klaar voor om op zondag voor het maximale te gaan in de manches. Helaas kreeg Bax in de eerste manche al snel een tegenslag voor de kiezen want op een tweede plaats rijdend kwam hij tot stilstand en kon de wedstrijd niet uitrijden. Dit betekende dat zijn kansen op de wereldtitel voorgoed verkeken waren.

Ook in de tweede manche zat het Bax niet mee. Tijdens de eerste ronde kwam er een steen op de dodemansknop en dit zorgde ervoor dat de stekker eruit schoot. Bax viel hierdoor vanaf een tweede plaats terug naar een 22ste positie. Alles gevend kwamen ze gedurende de wedstrijd terug naar voren en wisten nog als vierde over de finish te komen.

In de eindstand van het wereldkampioenschap is Bax op een tweede plaats geeindigd. Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma in het Italiaanse Cingoli. Dit is de Sidecarcross of Nations waar team Bax deel uit maakt van TeamNL.

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/Musset 590 Pnt

2 Bax/Cermak 535 Pnt

3 Hermans/van den Bogaart 424 Pnt

4 Wilkinson/Millard 386 Pnt

5 Lielbardis/Lielbardis 375 Pnt