Sidecarteam Bax komt met speciaal ontwikkeld zijspan aan de start in 2023

31 januari 2023

Sidecarteam Bax zal dit jaar aan de start komen met een speciaal voor het team ontwikkeld WSP Racing chassis onder leiding van tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen.

Het zijspan zal aangedreven worden door een Husqvarna fabriek FC640 motorblok dat in samenwerking staat met KTM AG. Net zoals in 2022 zal PPower (Patrick Zurfluh uit Zwitserland de tuning van het motorblok voor zijn rekening nemen.

WP Suspension Oostenrijk is een nieuwe partner van Sidecarteam Bax. Dit zal in samenwerking met Stop & Go van Johan Boonen gerealiseerd worden. Zij zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de speciaal voor het team ontwikkelde vering. De frees en draai delen aan bijvoorbeeld de triple clamps worden verzorgd door meerdere metaal bedrijven binnen het sponsorbestand van het team.

Nieuwe partners die zich bij Sidecarteam Bax hebben aangesloten zijn Motorex voor de smeermiddelen, Meor oldtimer restauratie, Belisol Eindhoven, SaeS international, Vondráček S.R.O en Bestpoort. We danken al onze gebleven sponsoren voor wederom het vertrouwen.

Net als in 2022 zal Ondrej Cermak aan de zijde staan van Etienne. Samen hebben ze een super jaar gedraaid in 2022 en beiden kijken er enorm naar uit om er weer voor te gaan in 2023.

Bekijk hieronder een aantal afbeeldingen van het nieuw ontwikkelde zijspan.