Etienne Bax wint met TeamNL Sidecarcross of Nations

26 september 2022

Etienne Bax heeft het afgelopen weekend een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van TeamNL bij de sidecarcross of nations in Kramolin, Tsjechië. Bax eindigde in de eerste manche als derde en wist de tweede manche winnend af te sluiten.

Omdat er een hele ijle lucht was, maakte Bax voor de start van de eerste manche een verkeerde keuze qua set up van de ECU. Hierdoor ging het rijden niet naar wens en moesten ze genoegen nemen met een derde plaats. In Bax zijn tweede manche had hij een mooi gevecht met Vanluchene/Bax en wist deze in zijn voordeel te beslissen.

Omdat ook de combinaties van Hermans en van Werven goed scoorden in Tsjechië wist TeamNL de eindzege in de wacht te slepen. Voor Bax is dit een mooie afsluiter van het seizoen!

Eindklassement landenteams:
1 TeamNL 13 Pnt
2 Engeland 29 Pnt
3 Estland 32 Pnt
4 Belgie 33 Pnt
5 Letland 37 Pnt