Sidecarteam Bax sluit de Dutch Sidecar Masters winnend af in Lierop

12 september 2022

Sidecarteam Bax had tijdens de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde de Nederlandse titel al in de wacht weten te slepen. Dit weerhield hem er niet van om tijdens de laatste wedstrijd in Lierop nog een keer alles te geven.

In de tijdtraining werd het tempo rustig op gebouwd en werd het circuit verkend om in de manches maximaal te kunnen gaan. Bax trainde als vierde maar keek met vertrouwen uit naar de manches!

In zowel de eerste als de tweede manche pakte Bax een hele goede start. Van begin tot eind reed hij aan de leiding. Op het loodzware circuit ging Bax soepel rond met het lichte Husqvarna WSP zijspan. Hij kon het tempo strak blijven houden tot in de slotfase en dit zorgde ervoor dat hij zowel de eerste als de tweede manche met grote voorsprong winnend af heeft weten te sluiten.

Met een dubbele manche zege won Bax het dagklassement en kan zo met vertrouwen aan de voorbereiding op de laatste Grand Prix in het Duitse Rudersberg beginnen. Bax begint aan deze wedstrijd met een achterstand van vijf punten op de combinatie Varik/Kunnas en hierdoor is alles nog mogelijk.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Lierop:
1 Bax/Cermak 50 Pnt
2 Hermans/Musset 44 Pnt
3 Vanluchene/Bax 40 Pnt
4 Wilkinson/Millard 34 Pnt
5 van Werven/van den Bogaart 31 Pnt