Sidecarteam Bax zegeviert in Dutch Sidecar Masters in Rhenen

27 mei 2022

Sidecarteam Bax heeft tijdens de vijfde wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Rhenen een belangrijke zege weten te boeken. Na een enerverende eerste manche waarin veel gebeurde wist Bax als winnaar over de finish te komen. In de tweede manche reden ze lang aan de leiding maar finishten uiteindelijk als tweede, wat voldoende was voor de eindzege.

Het circuit van Rhenen is een baan die Etienne ligt. Hij keek er dan ook enorm naar uit om hier van start te gaan. Hij opende in de tijdtraining scherp door een hele snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij de pole position wist te veroveren.

Toen het starthek in de eerste manche viel, kwam Bax niet goed weg en moest daardoor buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In een hoog tempo begon hij plaatsen winst te boeken maar het duurde niet lang voordat hij de top drie binnen kwam en doorstootte naar de koppositie. Een aantal ronden wist hij dit vast te houden totdat hij tegen een helling vast reed en de koppositie heel even af moest staan. Dit was van korte duur want Bax wist de eerste plaats al snel weer terug te pakken en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Bax reed de rest van de wedstrijd bekeken en won de eerste manche.

In de tweede manche was de start vele malen beter en ditmaal dook hij als leider de eerste bocht in. Gelijk zette hij een hoog tempo in maar hij kreeg Julian Veldman met zich mee. Beide combinaties reden ver weg bij hun achtervolgers en gingen samen uit maken wie de manche zou gaan winnen. Bax hield lang stand maar moest de eerste plaats in de tweede helft van de wedstrijd af geven en kon hem niet meer terug veroveren. Op een tweede plaats kwam hij over de finish en verzekerde zich hiermee van de eindzege!

Door de zege in Rhenen heeft Bax zijn voorsprong in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters verder uit weten te bouwen. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Varsseveld.

Klik op de volgende link om de hoogtepunten van de dag te zien: https://www.instagram.com/reel/CeCRD4WN7Hq/?utm_source=ig_web_copy_link 

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Rhenen:
1 Bax/Cermak 47 Pnt
2 Van Werven/van den Bogaart 42 Pnt
3 Veldman/Janssens 40 Pnt
4 Hermans/Musset 36 Pnt
5 Wijers/van der Putten 35 Pnt