Maximale score voor Sidecarteam Bax in start WK Zijspancross Markelo

25 april 2022

Sidecarteam Bax is ijzersterk aan het wereldkampioenschap zijspancross begonnen. Op de Herikerberg in Markelo wist de zijspancombinatie beide manches te winnen en zijn hiermee de eerste leiders in het wereldkampioenschap geworden.

Bax begon overtuigend aan het weekend door op zaterdag de kwalificatieheat naar zijn hand te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij in de manches op zondag vanaf pole position mocht starten.

Een goede start in zowel de eerste als de tweede manche zorgde ervoor dat Bax in beide manches als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Bax werkte twee gecontroleerde manches af en pakte het maximale aantal punten.

Commentaar Etienne Bax: ‘’We zijn van ver moeten komen deze winter. Er is heel veel tijd in het testen gegaan maar we zijn iedere keer beter en beter geworden. Ik had niet verwacht dat ik het wereldkampioenschap op deze overtuigende manier zou beginnen maar ik ben er trots op hoe we het hebben gedaan. We gaan nu niet te lang dromen maar vandaag gaan we alweer in de voorbereiding op de volgende wedstrijd.’’

De tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap wordt in het weekend van 21 en 22 mei verreden in Loket, Tsjechië.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Markelo:
1 Bax/Cermak 50 Pnt
2 Varik/Kunnas 42 Pnt
3 Wilkinson/Millard 35 Pnt
4 Van Werven/van den Bogaart 33 Pnt
5 Veldman/Janssens 32 Pnt