Sidecarteam Bax terug aan de leiding in de Dutch Sidecar Masters

18 april 2022

Na een klinkende zege tijdens de vierde wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Oldebroek heeft Sidecarteam Bax de leiding in de tussenstand terug in handen genomen. Bax wist in beide manches een goede start te pakken en zette zowel de eerste als de tweede manche naar zijn hand. 

Dat Bax zijn draai goed heeft gevonden met het nieuwe Husqvarna/WSP zijspan was gelijk in de training goed te zien. Op het technische circuit van Oldebroek perste hij er een aantal scherpe rondetijden uit waarmee hij de pole position wist te veroveren.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat Bax in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase zette hij de kopman onder druk en wist deze al snel te passeren. Bax zette een hoog tempo in en begon weg te lopen bij zijn achtervolgers. Na een sterk gereden wedstrijd wist hij de manche te winnen en pakte hiermee de leiding in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters terug.

Ook in de tweede manche was het Bax die een hele goede start wist te nemen en als leider uit de eerste bocht kwam. Gelijk probeerde hij een gat te slaan en dit lukte. Strak sturend ging hij over het circuit en wist ook de tweede manche naar zijn hand te zetten.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik heb mijn draai echt gevonden op de Husqvarna/WSP. Het is heel anders rijden maar we beginnen dit nu echt onder de knie te krijgen. In beide manches wist ik een goede start te pakken waardoor ik al snel de leiding in de wedstrijd kon pakken. Het rijden was goed vandaag en dit geeft vertrouwen voor de start van het wereldkampioenschap in Markelo. Wij zijn er klaar voor!’’

Met een dubbele manche overwinning won hij het dagklassement in Oldebroek. Aankomend weekend staat de eerste Grand Prix van het seizoen op het programma in Markelo.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Oldebroek:
1 Bax/Cermak 50 Pnt
2 Veldman/Janssens 42 Pnt
3 Van Werven/van den Bogaart 42 Pnt
4 Sanders/Rostingt 34 Pnt
5 Wijers/van der Putten 29 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Bax/Cermak 164 Pnt
2 Veldman/Janssens 158 Pnt
3 Van Werven/van den Bogaart 143 Pnt
4 Keuben/Rietman 112 Pnt
5 Wijers/van der Putten 106 Pnt