Sidecarteam Bax vecht zich terug in de titelstrijd van het wereldkampioenschap

12 oktober 2021

Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechië heeft Sidecarteam Bax de Grand Prix weten te winnen. Bax wist twee manches te winnen en werd in de andere manche tweede. Met deze resultaten scoorden ze zo goed dat ze hun achterstand in de tussenstand hebben weten te verkleinen naar slechts 4 punten.

De Grand Prix van Tsjechië was een belangrijke voor Sidecarteam Bax. Wanneer ze nog kans wilden maken op titelprolongatie moesten ze hoog zien te scoren. Dit is gelukt want Bax/Musset wist zowel de eerste als de tweede manche te winnen en werd in de derde manche tweede. Hiermee pakten ze de Grand Prix zege en staan nu nog slechts 4 punten achter op de leiders in het kampioenschap.

Commentaar Etienne Bax: ‘’We wisten dat wanneer we nog een kans wilden maken op de titel, we hier in Kramolin goed moesten scoren. We hebben in alle drie de manches alles gegeven en hebben de Grand Prix weten te winnen. Oss gaat een zeer spannende wedstrijd en we gaan zeker onze uiterste best doen om het kampioenschap binnen te halen.’’

Aankomend weekend staat de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma in het Brabantse Oss. Dit is een baan die Bax goed ligt en hij zal hier alles geven om zijn vierde wereldtitel in de wacht te slepen.

Daguitslag GP Zijspancross Tsjechië:
1 Bax/Musset 72 Pnt
2 Veldman/Cermak 63 Pnt
3 Hermans/Janssens 59 Pnt
4 Vanluchene/Bax 58 Pnt
5 Varik/Kunnas 50 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Veldman/Cermak 196 Pnt
2 Vanluchene/Bax 195 Pnt
3 Bax/Musset 192 Pnt
4 Varik/Kunnas 153 Pnt
5 Hermans/Janssens 142 Pnt