Sidecarteam Bax vervult belangrijke rol in overwinning TeamNL Sidecarcross of Nations

5 oktober 2021

Sidecarteam Bax heeft in de sidecarcross of nations in het Franse Dardon Gueugnon een belangrijke rol vervult in de overwinning van TeamNL.

Bax reed in deze wedstrijd samen met Glenn Janssens omdat zijn vaste bakkenist, Nicolas Musset, uitkwam voor team Frankrijk. Naast Bax reden ook Veldman/Cermak en Keuben/Debruyne voor TeamNL!

Etienne en Glenn waren al snel aan elkaar gewend en dit lieten ze in de vrije training onmiddellijk zien door de snelste tijd op de klok te zetten. Dit was een goede start van TeamNL en dit wisten ze de rest van de dag verder te zetten door de pole position te veroveren.

Helaas was de regen grote spelbreker in Frankrijk. De omstandigheden waren bijzonder zwaar en het was een ware slijtageslag voor mens en machine. Bax wist vijfde te worden in de eerste manche en wist de tweede manche winnend af te sluiten. Hiermee zorgden ze voor een belangrijk aandeel in de overwinning van TeamNL in de sidecarcross of nations.

Deze week zal Sidecarteam Bax het materiaal prepareren voor de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross, welke aankomend weekend op het programma staat in Kramolin, Tsjechië.

Landenklassement Sidecarcross of Nations:
1 TeamNL
2 Zwitserland
3 Frankrijk Club
4 Frankrijk
5 Italie