Sidecarteam Bax zet in Oss belangrijke stap richting Nederlandse titel

21 september 2021

Sidecarteam Bax heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oss een belangrijke zege geboekt. Met een dubbele manchezege heeft de combinatie haar voorsprong in de tussenstand uit weten te bouwen naar 29 punten en heeft hiermee een belangrijke stap gezet naar de titel.

Het circuit van Oss lag er hard bij en hierop hadden Etienne en Nicholas het goed naar hun zin in de training. Ze wisten er een scherpe ronde uit te persen en uiteindelijk pakten ze hiermee de pole position met een verschil van 1.3 sec op de tweede combinatie. 

In de eerste manche kwamen ze goed weg bij de start en konden als leider aan de wedstrijd beginnen. Het rijden ging lekker en ze hadden een goed ritme in handen. Bax kon de wedstrijd op gecontroleerde wijze uitrijden en won de manche.

Ook in de tweede manche zaten ze er goed vooraan bij met de start en kwamen op een tweede plaats uit de eerste bocht. Ook nu reden ze een constante wedstrijd maar wel leek het erop dat ze op een tweede plaats zouden finishen. Echter toen de leidende combinatie af te rekenen kreeg met mechanische problemen, konden ze de leiding over nemen en hun tweede manchezege van de dag binnen halen.

Door de dubbele manche overwinning heeft Sidecarteam Bax nu een voorsprong van 29 punten in de strijd om de Nederlandse titel. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt op zondag 3 oktober verreden in Varsseveld. Volgend weekend staat voor Bax de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Lange, Estland.

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Veldman/Janssens 40 Pnt
3 Van Werven/van den Bogaert 33 Pnt
4 Keuben/Debruyne 29 Pnt
5 Hermans/Janssens 29 Pnt