Sidecarteam Bax wint het ONK in Berghem en het Frans Kampioenschap in Brou

6 september 2021

Sidecarteam Bax heeft een succesvol weekend achter de rug. Op zaterdag wisten ze de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Berghem te winnen en op zondag pakte ze de winst in het Frans Kampioenschap in Brou.

Na hun nulscore tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek, was er bij het team alles aan gelegen om in Berghem hoog te scoren. Het circuit lag er loodzwaar bij waardoor er gecontroleerd gereden moest worden om mens en machine te sparen. Nadat Bax zich als derde had weten te kwalificeren voor de wedstrijd, wisten ze in de eerste manche een goede start te pakken en konden als vierde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en al in de beginfase wisten ze door te stoten naar een tweede plaats. Vervolgens richten ze al hun peilen op de leider in de wedstrijd en ook die wisten ze door het hoge tempo dat ze reden snel te achterhalen. Met een mooie inhaalmanoeuvre wisten ze de koppositie over te nemen en wisten de rest van de manche naar hun hand te zetten.

In de tweede manche wisten ze kopstart te pakken. Net als in de eerste manche hadden ze een goed ritme in handen en liepen ver weg bij hun achtervolgers. Voor Sidecarteam Bax was deze dubbelslag een boost voor het vertrouwen en hebben hiermee tevens de leiding in de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap in handen genomen!

Een dag later stond de voorlaatste wedstrijd van het Frans Kampioenschap op het programma in Brou. Ook hier was het belangrijk om goed te scoren omdat Bax in de running is voor de Franse titel. Op het harde circuit kwamen ze goed uit de voeten en wisten met een 1-1-2 in de manches de dagzege te pakken. 

Commentaar Etienne Bax: ‘’Het was een zwaar maar positief weekend voor ons. In Berghem wisten we in de tweede manche kopstart te pakken en ook in Brou hadden we in twee van de drie manches kopstart. Dit is een positief punt want dit lukte niet tijdens de Grand Prix van Tsjechië. Ik ben heel blij met de progressie die we de afgelopen weken hebben geboekt en ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet!’’

Aanstaande zondag staat Sidecarteam Bax aan de start bij het ONK Zijspancross in Lierop.