Sidecarteam Bax begint het wereldkampioenschap met podiumplaats in Tsjechië

23 augustus 2021

De eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross zit erop. De wedstrijd werd gehouden op het circuit van Jinin in Tsjechië. Sidecarteam Bax wist hier met een derde plaats een podiumplaats te pakken en heeft hiermee een solide start gemaakt in het kampioenschap.

Dat het met de vorm van Bax en Musset goed zit, lieten ze in de trainingen zien. In zowel de vrije als de tijdtraining waren ze het snelste en veroverden hiermee de pole position.

De start was van cruciaal belang op het circuit van Jinin en deze was in alle drie de manches net niet goed genoeg. Wel kon Bax altijd rond de vijfde positie beginnen maar omdat het moeilijk was om in te halen, koste het tijd om naar voren te komen. In de eerste en tweede manche vocht Bax in de kopgroep maar kon uiteindelijk nergens een plaats vinden om de tweede combinatie te passeren waardoor ze beide keren derde werden. In de derde en beslissende manche verloren ze de aansluiting met de twee leiders omdat het ditmaal meer tijd koste om de derde plaats in handen te krijgen. Toen dit eenmaal het geval was begonnen ze te jagen om het gat te dichten. Helaas kreeg de combinatie een tegenslag te verwerken want de band van het bakwiel ging kapot en hierdoor konden ze niet goed meer afdraaien in de linker bochten. Bax probeerde het tempo zo hoog mogelijk te houden en wist er ondanks dit probleem toch nog een vierde plaats uit te halen.

‘’Ik heb een goed gevoel over het rijden maar uiteraard is dit niet het resultaat waar we voor gaan. We hebben in alle drie de manches alles gegeven maar het was hier moeilijk om in te halen. We hebben alles geprobeerd maar meer dan een derde plaats zat er hier niet in voor ons. We gaan in de komende periode hard werken aan de punten die we kunnen verbeteren en gaan bij de volgende Grand Prix opnieuw de strijd aan met de concurrentie,’’ vertelt Etienne Bax.

Met een 3-3-4 in de manches eindigden Bax/Musset op een derde plaats in het dagklassement. Op zaterdag 4 september staat voor Sidecarteam Bax de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Berghem.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Tsjechië:
1 Vanluchene/Bax 72 Pnt
2 Veldman/Cermak 69 Pnt
3 Bax/Musset 58 Int
4 Varik/Kunnas 51 Pnt
5 Willemsen/Lebreton 47 Pnt