Winst en verlies voor Sidecarteam Bax in Tsjechie en Berghem

14 september 2020

Sidecarteam Bax heeft een moeilijke start gekend in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Berghem. Op het loodzware zandcircuit kregen ze in beide manches af te rekenen met mechanische problemen waardoor ze enkel in de tweede manche op een zevende plaats de finish wisten te halen.

Op zaterdag kwam de combinatie aan de start in de tweede wedstrijd van het Tsjechisch Kampioenschap in Jinin. Bax had het hier goed naar zijn zin en genoot van het feit dat er weer gereden werd. Nadat hij in de tijdtraining al de snelste was, voegde hij er later op de dag twee klinkende manchezeges aan toe.

Op zondag stond de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Berghem. Een belangrijke wedstrijd voor team Bax aangezien er dit geen wereldkampioenschap is en het Open Nederlands Kampioenschap het enige kampioenschap is dat ze volledig zullen rijden.

Bax begon gecontroleerd aan de dag en wist zich met een derde tijd in de tijdtraining te verzekeren van een goede startplaats in de beide manches. Helaas zat het hem in de manches tegen. Na een matige start in de eerste manche kwamen ze van rond de tiende plaats naar voren. Ze reden al op een zesde plaats toen ze af te rekenen kregen met mechanische problemen en de wedstrijd moesten verlaten.

Bax was er opgebrand om in de tweede manche hoog te scoren maar ook nu zat het tegen. Ditmaal was de start beter en hielden ze goed stand in de top drie totdat ze met nog een aantal ronden te gaan opnieuw af te rekenen kregen met mechanische problemen. Bax moest het tempo laten zakken en zag hierbij kostbare plaatsen verloren gaan. Hij haalde er nog een zevende plaats uit maar dit is niet het resultaat waar hij voor gekomen was.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Op zaterdag was ik echt aan het genieten dat we weer wedstrijden aan het rijden zijn. Het waren twee mooie manches waarin er flink gestreden werd. Het gevoel was goed en we wisten beide manches winnend af te sluiten. Vandaag in Berghem kenden we helaas tegenslag. Ik had er veel zin in en wilde hoog scoren maar helaas eiste het zware zand zijn tol op het materiaal. Hierdoor hebben we wel al gelijk een grote achterstand op de concurrentie maar we laten het er niet bij zitten en staan volgende week zondag met nieuwe motivatie aan de start bij de volgende wedstrijd in Oss.’’

De tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt op zondag 20 septemberverreden in Oss.

Daguitslag ONK Zijspancross Berghem:
1 Willemsen/Bax 50 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 44 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Veldman/Cermak 35 Pnt
5 Keuben/Beleckas 34 Pnt
12 Bax/Musset 14 Pnt