Etienne Bax neemt afscheid van Kaspars Stupelis

17 september 2019

Drievoudig wereldkampioen zijspancross, Etienne Bax, zal zijn samenwerking in 2020 niet verder zetten met Kaspars Stupelis. Samen wisten ze in 2015 en 2019 wereldkampioen te worden maar na weer twee jaar met elkaar gereden te hebben, zullen hun wegen na de Sidecarcross of Nations in Duitsland gaan scheiden.

“Kaspars en ik hebben er weer twee hele goede jaren op zitten. In 2018 was het lastig voor ons omdat we toen met veel blessureleed en tegenslag af te rekenen kregen maar dat hebben we dit jaar recht gezet. We hebben dit jaar veel successen geboekt en ik ben Kaspars zeer dankbaar voor de fijne samenwerking. Hij is een echte professional en dat heeft altijd heel fijn gewerkt,” vertelt Etienne Bax.

Toch heeft Etienne ervoor gekozen om in 2020 weer met Nicolas Musset te gaan rijden. Samen met de Fransman pakte Bax in 2017 de wereldtitel waardoor hij goed weet wie hij volgend jaar naast hem krijgt in het zijspan.

“Nicolas is een zeer getalenteerde bakkenist en mijn rijstijl past goed bij hem. We kennen elkaar goed en daarom weten we waar we aan gaan werken deze winter. Ik heb er een zeer goed gevoel over en ga in 2020 opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel.