Sidecarteam Bax mist Dutch Sidecar Masters titel

22 juli 2019

Sidecarteam Bax heeft gestreden voor wat ze waard waren maar door pech in de eerste manche van de laatste wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Lichtenvoorde hebben ze de titel niet weten te prolongeren.

Bax begon met een achterstand van 1 punt aan de laatste wedstrijd op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Onder toeziend oog van duizenden mensen stond Bax op scherp en wist in de tijdtraining de snelste tijd neer te zetten.

In de eerste manche wisten ze kopstart te pakken en voerden het deelnemersveld aan. In de beginfase reden ze met een goed ritme aan de leiding maar door een mechanisch probleem moesten ze gas terug nemen en vielen terug naar een vijfde plaats. Hierdoor keken ze voor aanvang van de tweede manche tegen een achterstand aan van 10 punten.

Bax kon niets anders doen dan de manche winnen. Hij pakte kopstart en reed met straffe rondetijden naar de manchezege. Helaas was dit niet voldoende voor de titel en moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats.

Met een 5-1 in de manches werden ze in de daguitslag derde. Er is momenteel geen rust voor het team want volgend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Letse Stelpe.