Bax/Stupelis nieuwe leiders in de Dutch Sidecar Masters

24 juni 2019

De zijspancombinatie Bax/Stupelis hebben de leiding in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters in handen weten te nemen.

Afgelopen zondag kenden ze een bewogen dag in Oss waar ze de eerste manche met riante voorsprong wisten te winnen maar waarbij ze in de tweede manche in de fout gingen en genoegen moesten nemen met een zesde plaats.

De eerste manche verliep zonder problemen. Bax startte goed en wist na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Met een straf tempo begon hij weg te lopen bij zijn achtervolgers en won de manche met een veilige voorsprong.

Ook in de tweede manche zaten ze er goed bij met de start. ‘’We konden op een tweede plaats aan de wedstrijd beginnen maar tijdens de eerste ronde maakte Kaspars een fout waardoor hij vast kwam te zitten tussen het achterwiel en het spatbord. Hierbij is zijn been flink verbrand en afgeschaafd maar gelukkig konden we onze weg na lange tijd toch nog vervolgen. We zijn nog zesde geworden waardoor we in het dagklassement derde zijn geworden en de leiding in de tussenstand hebben overgenomen,’’ vertelt Etienne Bax.

In de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters staan ze nu weer aan de leiding met een voorsprong van drie punten op de tweede combinatie. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder op het Eurocircuit van Valkenswaard!

‘’We hebben super fijn gereden na de valpartij en op zich zijn we blij met het resultaat. Kaspars vliegt vandaag terug naar Letland om zich te laten behandelen zodat we aankomende zondag in Valkenswaard weer maximaal voor de punten kunnen strijden.’’

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Oss:
1 Hermans/Musset 45 Pnt
2 Dierckens/Bax 44 Pnt
3 Bax/Stupelis 40 Pnt
4 van Werven/Beunk 38 Pnt
5 Brown/Miljard 34 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Bax/Stupelis 154 Pnt
2 Hermans/Musset 151 Pnt
3 van Werven/Beunk 122 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 119 Pnt
5 Veldman/Janssens 101 Pnt