Sidecarteam Bax scoort constant in Grand Prix van Estland

9 juni 2019

Sidecarteam Bax heeft in de Grand Prix zijspancross in Kivioli, Estland een podiumplaats weten te behalen. Bax werd met een tweede en vierde plaats in de manches derde in de daguitslag en scoorde hiermee constant.

Het circuit van Kivioli is heel erg mooi maar het ligt Etienne niet zo. ‘’Ik heb hier sinds 2008, toen hier voor het eerst een Grand Prix was, niet meer gewonnen. Hierdoor wisten we dat we de schade zoveel mogelijk moesten proberen te beperken,’’ vertelt Etienne.

Dit lukte goed want de crosser uit Bergeijk wist met een tweede en een vierde plaats in de manches derde te worden in de daguitslag. ‘’We hebben twee punten verloren op Vanluchene en dat is goed. Ook kwam Kaspars hier met een handblessure aan de start die hij door een steen heeft opgelopen in de Grand Prix van Frankrijk. Al met al mogen we niet klagen vandaag!’’

Na de wedstrijd in Estland blijft Bax aan de leiding staan in de tussenstand van het wereldkampioenschap en heeft een voorsprong van 25 punten op Vanluchene/van den Bogaart. De volgende Grand Prix is in het weekend van 6 en 7 juliin het Nederlandse Markelo.

Daguitslag Grand Prix van Estland:
1 Hermans/Musset 50 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 42 Pnt
3 Bax/Stupelis 40 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 294 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 269 Pnt
3 Hermans/Musset 256 Pnt
4 Sanders/Kunnas 216 Pnt
5 Dierckens/Bax 208 Pnt