Sidecarteam Bax doet goede zaken in de Dutch Sidecar Masters in Halle

26 mei 2019

Sidecarteam Bax heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Halle goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Voor aanvang van de wedstrijd stonden ze 21 punten achter op Daniel Willemsen die aan de leiding staat, maar na de wedstrijd in Halle hebben ze hun achterstand weten te verkleinen naar 5 punten.

Op het bosrijke circuit van Halle begon Bax met een derde tijd in de tijdtraining. Dit gaf hem een goede uitgangspositie voor in de beide manches. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon als tweede aan de wedstrijd beginnen joelswoodturning.com. Gedurende de wedstrijd sloop hij naar het achterwiel van de leider maar na een aantal aanvallen slaagde hij er niet in om de koppositie over te nemen en moest genoegen nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche had Bax meer werk aan de winkel want door een iets mindere start moest hij van een vierde plaats terug naar voren komen. Hij wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats maar opdat moment had de leider al een klein gaatje weten te slaan. Alles werd in het werk gesteld om het gat te dichten maar omdat hij problemen kende bij het passeren van een achterblijver was het gat geslagen en moest Bax opnieuw tevreden zijn met een tweede plaats.

Met tweemaal een tweede plaats in de manches eindigde hij ook in het dagklassement op een tweede plaats. In de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters is hij opgeklommen naar een tweede plaats en staat nog slechts vijf punten achter op de leidende combinatie of ninja casino. Volgend weekend gaat voor Bax het wereldkampioenschap verder in het Franse Plomion.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Halle:
1 Hermans/Musset 50 Pnt
2 Bax/Stupelis 44 Pnt
3 Dierckens/Bax 40 Pnt
4 Van Werven/Beunk 36 Pnt
5 Keuben/Rietman 32 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Willemsen/Rostingt 119 Pnt
2 Bax/Stupelis 114 Pnt
3 Hermans/Musset 106 Pnt
4 Van Werven/Beunk 84 Pnt
5 Vanluchene/van den Bogaart 76 Pnt