Sidecarteam Bax kent tegenslag in Grand Prix van Tsjechie

12 mei 2019

Sidecarteam Bax heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechie tegenslag gekend. Na een vierde plaats in de eerste manche kwamen ze in de tweede manche op een derde plaats over de finish. Echter omdat de uitlaat was gescheurd, maakte het zijspan teveel geluid en dit had tot gevolg dat ze vijf strafplaatsen kregen.

Voor Team Bax was dit een flinke domper want niet alleen verloren ze hiermee kostbare punten maar ook verloren ze hiermee de leiding in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik ben er goed ziek van. We hebben hier het hele weekend regen gehad waardoor de omstandigheden zwaar waren. Ook kwam dit het circuit niet ten goede omdat de baan op veel plaatsen uit 1 ideale lijn bestond. In de eerste manche hebben we alles gegeven maar we konden niet goed inhalen. Dit zorgde ervoor dat we vierde werden. In de tweede manche kwamen we als derde binnen, wat voldoende was om de leiding in het kampioenschap te behouden. Helaas maakte het zijspan teveel lawaai waardoor we vijf plaatsen werd teruggezet. Volgende week gaan we er opnieuw voor en zullen we er alles aan doen om punten goed te maken.’’

Na vier wedstrijden staan Bax/Stupelis op een tweede plaats in het kampioenschap en kijken tegen een achterstand aan van zes punten op de leidende combinatie. Het kampioenschap gaat volgend weekend verder in de Oekraine!

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Tsjechie:
1 Vanluchene/van den Bogaart 47 Pnt
2 Dierckens/Bax 42 Pnt
3 Hermans/Musset 41 Pnt
4 Sanders/Kunnas 38 Pnt
5 Giraud/Haller 31 Pnt
6 Bax/Stupelis 31 Pnt  

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 167 Pnt
2 Bax/Stupelis 161 Pnt
3 Hermans/Musset 144 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 128 Pnt
5 Sanders/Kunnas 125 Pnt