Sidecarteam Bax wint thuis Grand Prix in Oldebroek

22 april 2019

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft beide manches van de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Oldebroek weten te winnen. Bax had in de eerste manche veel werk te doen maar kwam van rond de vijftiende plaats teruggereden naar de koppositie en won. In de tweede manche startte hij in de kopgroep, nam in de beginfase de koppositie in handen en reed vervolgens een gecontroleerde wedstrijd. Met een veilige voorsprong sloot hij de manche winnend af en won hiermee zijn thuis Grand Prix.

Commentaar Etienne Bax:”Het was een fantastisch weekend voor mij. In de week voor de wedstrijd kampte ik met griep waardoor het even afwachten was hoe fit ik zou zijn. Om dan vandaag twee manches te winnen, voelt fantastisch. Het is sinds 2017 dat ik twee manches van een Grand Prix heb kunnen winnen. Deze winter heb ik heel veel tijd gestoken in mijn voorbereiding en daar pluk ik nu de vruchten van!”

Door de zege in Oldebroek heeft Bax zijn voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap uit weten te breiden naar 10 punten playing a game with hot stepsister yesgirls. Over twee weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Tsjechische Kramolin.

Daguitslag Grand Prix zijspancross Oldebroek:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 42 Pnt
3 VanLuchene/van den Bogaart 40 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Stupelis 130 Pnt
2 VanLuchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Willemsen/Rostingt 106 Pnt