Bax/Stupelis maken strijdlustige start in het WK Zijspancross in Lommel

7 april 2019

De zijspancombinatie Bax/Stupelis is in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Belgische Lommel op het podium geeindigd. In de eerste manche kenden ze tegenslag en gingen maar liefst drie keer in de fout. Ondanks dit bleven ze vechten voor wat ze waard waren en hielden de schade met een zesde plaats beperkt. In de tweede manche gingen alle remmen los en wisten ze de manche met een ruime voorsprong winnend af te sluiten.

Op zaterdag lieten ze zien dat de wintervoorbereiding perfect was verlopen en wisten ze hun kwalificatieheat winnend af te sluiten. Dit gaf vertrouwen voor in de manches op zondag. In de eerste manche pakte Bax een goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Echter in het heetst van de strijd ging het mis en dit gebeurde niet veel later nog een keer. Ze vielen ver terug en moesten vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Bax gaf alles en wist nog helemaal terug te komen naar een zesde plaats waarmee hij de schade beperkt hield.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Ook ditmaal zat hij er goed vooraan bij en nam al snel de tweede plaats in handen. Vervolgens stootte hij door naar de koppositie en begon met een moordend tempo weg te lopen bij zijn achtervolgers. Bax gaf de koppositie niet meer uit handen en kwam als de verdiende winnaar van de tweede manche over de finish.

Met een 6-1 in de manches wisten Bax/Stupelis derde te worden in het dagklassement en kunnen hiermee tevreden terug blikken op de eerste Grand Prix. azurid.com.

‘’In de eerste manche zat het tegen. We zijn maar liefst drie keer in de fout gegaan. Toch hebben we niet opgegeven en zijn nog zesde geworden. In de tweede manche hebben we gereden zoals het hoort. We hadden het goede ritme gelijk te pakken en konden de manche op overtuigende wijze winnen. Vorig jaar begonnen we heel slecht aan het kampioenschap maar nu staan we op het podium. Dit biedt perspectief voor de komende wedstrijden waarin we heel veel zin hebben,’’ vertelt Etienne.

Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap zijspancross verder in het Spaanse Talavera de la Reina, gevolgd door de Grand Prix van Nederland in Oldebroek.

Daguitslag Grand Prix zijspancross Lommel:
1 Vanluchene/van den Bogaart 42 Pnt
2 Willemsen/Rostingt 42 Pnt
3 Bax/Stupelis 40 Pnt
4 Varik/Daiders 30 Pnt
5 Hermans/Musset 29 Pnt