Succes en tegenslag voor Bax/Stupelis in Dutch Sidecar Masters in Varsseveld

24 maart 2019

Sidecarteam Bax heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Varsseveld succes en tegenslag gekend. Ze wisten op sterke wijze de eerste manche te winnen maar kwamen in het begin van de tweede manche tot stilstand met een mechanisch probleem waardoor ze puntloos bleven.

Na een tweede tijd in de tijdtraining kwamen Bax/Stupelis in de eerste manche redelijk goed uit de start. In de top vijf konden ze aan de wedstrijd beginnen en bouwden hun ritme rustig op. Al snel begonnen ze druk te zetten op de voor hun rijdende combinaties en wisten zich op te werken naar een tweede plaats. In de slotfase sloegen ze toe en wisten ze ook de leiding in de wedstrijd over te nemen en stonden deze niet meer af.

Vol goede moed begonnen ze aan de tweede manche en hadden opnieuw al snel de aansluiting met de leidende groep gevonden. Echter in de beginfase kreeg het duo af te rekenen met mechanische problemen waardoor ze de wedstrijd moesten verlaten en niet tot scoren kwamen.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik baal hier echt van. Het rijden gaat goed maar dan gebeurd dit. We proberen altijd alles tot in de puntjes in orde te hebben en daarom is dit zuur. Ondanks deze tegenslag zullen we hard blijven werken en gaan we voor goede resultaten in de eerste Grand Prix van het seizoen in Lommel.’’

Door de nulscore in de tweede manche is Bax in de tussenstand van het kampioenschap teruggevallen van een eerste naar een vierde plaats en kijken tegen een achterstand aan van 21 punten op de leidende combinatie! Over twee weken staat voor het team de eerste Grand Prix op het programma in Lommel.

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Willemsen/Rostingt 91 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 76 Pnt
3 Veldman/Janssen 76 Pnt
4 Bax/Stupelis 70 Pnt
5 Hermans/Musset 56 Pnt