Sidecarteam Bax derde in de eindstand van het wereldkampioenschap

3 september 2018

Sidecarteam Bax heeft het wereldkampioenschap op een derde plaats af weten te sluiten. Tijdens de laatste wedstrijd in het Franse Vesoul mochten ze opnieuw het podium beklimmen en werden derde.

Seizoen 2018 was een zware voor Etienne Bax en Kaspars Stupelis. Een sleutelbeenbreuk in Oss, een schouder uit de kom in de Oekraine en mechanische pech in Spanje zorgden ervoor dat ze gelijk al op achterstand kwamen. Zoals we beide mannen kennen, weten ze niet van opgeven en bleven vechten tot aan het moment dat de finishvlag voor de laatste keer viel. De Grand Prix zege in Lommel was een hoogtepunt maar toch blikt het duo met gemengde gevoelens terug op het seizoen.

Tijdens de laatste Grand Prix in Frankrijk wisten ze op zaterdag op sterke wijze de kwalificatieheat te winnen.  In de manches op zondag finishten ze als vijfde en derde, wat hun een derde plaats in het dagklassement opleverde. Nu het wereldkampioenschap erop zit, staat over twee enkel nog de sidecarcross of nations in het Deense Slagelse op de kalender. Hier maken Etienne en Kaspars deel uit van Team Nederland en zullen ze alles in het werk stellen om de behaalde titel van vorig jaar te verdedigen.

Eindstand wereldkampioenschap zijspancross 2018:
1 Vanluchene/van den Bogaart 507 Pnt
2 Hermans/Musset 426 Pnt
3 Bax/Stupelis 392 Pnt
4 Willemsen/Bax 343 Pnt
5 Giraud/Mucenieks 330 Pnt