Bax/Stupelis tweede in Grand Prix van Letland  

29 juli 2018

Zijspancombinatie Bax/Stupelis is in de Grand Prix van Letland op een tweede plaats geeindigd. Nadat ze zich op zaterdag op pole position hadden weten te kwalificeren, wisten ze er vandaag tweemaal een tweede plaats uit te halen in de manches.

‘’We kwamen in beide manches matig weg bij de start. Ik baal hier enorm van want het rijden ging goed,’’ vertelt een teleurgestelde Etienne Bax.

De omstandigheden waren zwaar in Stelpe want voor de tweede manche liepen de temperaturen op naar 37 graden. ‘’Het was erg benauwd en veel bakkenisten zijn tijdens de manche afgevoerd. De hele EHBO post ligt vol hier, zo zwaar was het. Het is jaren geleden dat ik het zo zwaar heb meegemaakt’’.

In de strijd om de wereldtitel blijft Bax op een derde plaats staan. Het team heeft nu een maand de tijd om zich volledig voor te bereiden op de voorlaatste wedstrijd van het kampioenschap in het Zwitserse Roggenburg.

‘’We doen echt ons best en qua rondetijden zijn we veelal het snelste. Misschien door alles wat we dit jaar hebben meegemaakt en omdat we zo graag willen, lukt het niet echt om een Grand Prix op onze naam te zetten. We gaan er alles aan doen om in Zwitserland te winnen.’’

Daguitslag Grand Prix Letland:
1 Hermans/Musset 50 Pnt
2 Bax/Stupelis 44 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Wilkonson/Chamberlain 32 Pnt
5 Giraud/Badaire 32 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap na 10 wedstrijden:
1 Vanluchene/van den Bogaart 424 Pnt
2 Hermans/Musset 368 Pnt
3 Bax/Stupelis 341 Pnt
4 Willemsen/Bax 284 Pnt
5 Varik/Daiders 264 Pnt