Bax/Stupelis pakken de Dutch Sidecar Masters titel in stijl

8 juli 2018

Sidecarteam Bax heeft op circuit Kwintelooyen in Rhenen de Dutch Sidecar Masters titel in de wacht weten te slepen. Voor aanvang van de wedstrijd was het spannend want het verschil met de tweede combinatie, Hermans/Musset, was slechts 1 punt. Bax koos in beide manches voor de aanval en wist zowel de eerste als de tweede manche winnend af te sluiten.

Het circuit van Rhenen was op en top geprepareerd en hierdoor begonnen Bax/Stupelis enthousiast aan de training. Ze bouwden het ritme rustig op en wisten een nette tweede tijd op de klok te zetten waarmee ze een ideale startplaats uit konden kiezen in de manches.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Bax goed weg en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Na een mooie strijd rekende hij in de beginfase af met Veldman/Janssens en namen de leiding in de wedstrijd in handen. Met strakke rondetijden liep hij weg bij zijn achtervolgers en kon in de slotfase iets gas terug nemen. Geconcentreerd werd de Zabel naar de finish gestuurd en tevreden kwamen ze als winnaars over de finish. ‘’De overwinning in de eerste manche was van groot belang. Hier hebben we al onze zinnen op gezet zodat we met een voorsprong van vier punten aan de tweede manche kunnen beginnen,’’ waren de woorden van Etienne na de eerste manche.

De tweede manche zorgde voor een heel ander scenario want ditmaal kwamen ze heel slecht uit de start en moesten van rond de tiende plaats aan een inhaalrace beginnen. Gelijk gingen ze in de aanval en wisten op vakkundige wijze plaatsen winst te boeken Omdat Hermans aan de leiding reed, moest Bax tweede worden om de titel in de wacht te kunnen slepen maar Etienne wilde meer en zette de druk op de ketel toen ze aankwamen op een tweede plaats. Fanatiek sturend loerde hij op een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen en dit moment kwam met nog een aantal ronden te gaan. Bax bleef een straf tempo aanhouden en dit zorgde ervoor dat hij nog een veilige voorsprong op wist te bouwen en ook de tweede manche winnend af wist te sluiten.

‘’Na een moeilijke seizoenstart is dit een hele mooie titel waar we blij mee zijn. Ik ben blij dat we beide manches hebben weten te winnen want op die manier hebben we de titel in stijl gepakt,’’ vertelt Etienne.

Voor Bax betekent dit zijn zevende nationale titel in zijn carrière. Volgend weekend zullen Bax/Stupelis drie wedstrijden rijden:
-Vrijdag Zwarte Cross Lichtenvoorde
-Zaterdag: Internationale wedstrijd in Frankrijk
-Zondag: Belgisch Kampioenschap in Hasselt

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Rhenen:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 44 Pnt
3 Willemsen/Bax 38 Pnt
4 Veldman/Janssens 38 Pnt
5 Kops/Hoesen 31 Pnt