Bax/Stupelis pakken eerste Grand Prix zege van dit seizoen in Lommel

24 juni 2018

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft in het Belgische Lommel haar eerste Grand Prix zege van dit seizoen weten te behalen. Bax won de eerste manche en had aan een tweede plaats in de tweede manche voldoende om de overwinning te pakken. Met deze goede resultaten hebben ze veel punten goed gemaakt op de tweede combinatie in de tussenstand.

De eerste manche begon niet goed voor Bax want door een slechte start moesten ze van ver buiten de top vijf terug naar voren komen. Al snel kwamen ze aan op een vierde plaats en gingen in de aanval op van Werven. Het koste ze een aantal ronden voordat ze deze positie over konden nemen waardoor Willemsen/Bax en Varik een gat van meer dan tien seconden hadden. Bax vocht door en kwam steeds dichterbij. Met nog een aantal ronden te gaan namen ze de tweede plaats over van Varik en gingen in de aanval op Willemsen. Net toen ze aan het achterwiel zaten, viel Willemsen stil met een mechanisch probleem en verdween uit de wedstrijd. Bax kon zo onbedreigd naar de zege rijden en won de manche.

Na hun zege in de eerste manche wisten ze er in de tweede manche een tweede plaats aan toe te voegen, wat voldoende was voor hun eerste Grand Prix zege van dit jaar. Bax kwam rond de vijfde plaats uit de start en nam al snel de vierde plaats in handen. Omdat het circuit helemaal vlak was, koste het Bax veel moeite om door te stoten naar een tweede plaats. Dit kwam pas toen er in het tweede deel van de wedstrijd meerdere lijnen kwamen. Aan een tweede plaats had Bax ruim voldoende voor de dagzege. Tevens is hij met dit resultaat flink ingelopen op de tweede combinatie uit de tussenstand en staan nu nog slechts 24 punten achter.

De eerstvolgende belangrijke wedstrijd voor Bax is de laatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Rhenen op 7 juli. Hier heeft Etienne de kans om zijn Nederlandse titel te prolongeren. De eerstvolgende Grand Prix staat gepland op 22 juli in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Belgie:
1 Bax/Stupelis 47 Pnt
2 Varik/Rostingt 42 Pnt
3 Dierckens/Rostingt 32 Pnt
4 van Werven/Mans 31 Pnt
5 Vanluchene/van den Bogaart 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 351 Pnt
2 Hermans/Musset 285 Pnt
3 Bax/Stupelis 261 Pnt
4 Varik/Daiders 212 Pnt
5 Brown/Millard 209 Pnt