Manchezege voor Bax/Stupelis in Grand Prix Zijspancross in Letland

10 juni 2018

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft in de zesde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Letse Cesis een manchezege weten te boeken. Zowel Etienne als Kaspars zijn weer goed hersteld van hun blessures en waren er klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan.

Nadat ze op zaterdag op overtuigende wijze de kwalificatieheat hadden weten te winnen, voegden ze hier in de eerste manche op zondag een manchezege aan toe. Het rijden ging soepel waardoor ze de manche met een voorsprong van 27 seconden winnend af wisten te sluiten.

In de tweede manche ging het mis bij de start. ‘’Ik schakelde mis waardoor we van ver moesten komen. We hadden even tijd nodig om ons vanaf een dertiende plaats terug op te werken naar een tweede plaats. Opdat moment hadden we een achterstand van 19 seconden. We gaven alles en kwamen terug tot op acht seconden maar helaas schoot ik toen over een wal waardoor ik Kaspars verloor,’’ vertelt Etienne. In het resterende deel van de wedstrijd wist de combinatie opnieuw terug te komen tot op acht seconden maar helaas was de tijd tekort om het gat helemaal te dichten. Bax/Stupelis kwamen als tweede over de finish en eindigden hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats.

‘’We hadden de Grand Prix graag gewonnen. Het positieve is dat we in de tussenstand om het wereldkampioenschap zijn opgeklommen van een zesde naar een derde plaats. Het is nog niet voorbij! Volgend weekend gaan voor de revanche in de volgend Grand  Prix in Estland.’’

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/van den Bogaart 273 Pnt
2 Hermans/Musset 234 Pnt
3 Bax/Stupelis 174 Pnt
4 Willemsen/Bax 160 Pnt
5 Brown/Millard 160 Pnt