Sidecarteam Bax gaat diep voor tweede plaats in GP Zijspancross in Tsjechie

13 mei 2018

Sidecarteam Bax heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechië laten zien dat ze uit het juiste hout gesneden zijn. Etienne en Kaspars ondervonden beiden nog de naweeën van de valpartij van een week eerder in de Oekraïne maar waren vastbesloten om er het beste van te maken en zoveel mogelijk punten te scoren.

Op zaterdag lieten ze in de kwalificatie al zien dat ze ondanks de blessures een goede snelheid hadden op het circuit. Ze finishten als tweede en verzekerden zich hiermee van een ideale startplaats in de beide manches op zondag.

Ook in de manches gaven ze zich volledig en lieten een hele sterke indruk achter. In beide manches kwamen ze als tweede over de finish en eindigden hiermee ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik ben helemaal kapot, ik heb alles gegeven wat ik had maar helaas was het net niet voldoende voor de overwinning. Positief punt is ook dat we twee manches hebben uitgereden want dat is ook lang geleden.’’

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Bax opgeklommen naar een zesde plaats en staat nog slechts 10 punten achter de derde combinatie. Volgende week zondag komen Bax/Stupelis aan de start in de voorlaatste wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Varsseveld. In deze wedstrijd zullen ze er alles aan doen om de leiding in de tussenstand in handen te nemen.

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1. Vanluchene – Van Den Bogaart 226pt
2. Hermans – Musset 194pt
3. Giraud – Mucenieks 137pt
4. Willemsen – Bax 136pt
5. Varik – Daiders 132pt
6. Bax – Stupelis 127pt