Etienne Bax valt schouder uit de kom na winst in eerste manche GP Oekraine

6 mei 2018

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraine opnieuw een zware domper voor de kiezen gehad. Na een sterke zege in de eerste manche kwamen ze bij de start van de tweede manche ten val en werden hierbij door verschillende combinaties overreden.

Bij dit ongeval schoot de schouder van Etienne uit de kom en daarnaast kreeg hij een flinke tik tegen zijn nek. Per ambulance is hij naar het ziekenhuis vervoert, waar zijn schouder er onder narcose weer terug in is gezet. Ook Kaspars heeft zich bij de valpartij flink bezeert maar gelukkig bleef het bij hem bij schaafwonden en kneuzingen.

Ondanks deze blessure gaat Etienne er alles aan doen om zo snel mogelijk terug fit te zijn en heeft er een goede hoop op dat hij aankomend weekend alweer kan starten in de Grand Prix van Tsjechie. We wachten af hoe het met zijn herstel zal gaan en aan de hand daarvan zal een beslissing gemaakt worden of hij wel of niet kan starten.

Na vier wedstrijden bezet het team een achtste plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap.

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross na vier wedstrijden:

1 Vanluchene/van den Bogaart 176 Pnt
2 Hermans/Musset 160 Pnt
3 Willemsen/Bax 136 Pnt
4 Giraud/Mucenieks 103 Pnt
5 Varik/Daiders 98 Pnt
8 Bax/Stupelis 83 Pnt