Succes en tegenslag voor Bax/Stupelis in Grand Prix van Spanje

15 april 2018

Etienne Bax en Kaspars Stupelis van SidecarTeam Bax hebben in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Spaanse Talavera de la Reina succes en tegenslag gekend. In de eerste manche kwamen ze vanwege een mechanisch probleem in de sighting lap niet tot scoren maar in de tweede manche revancheerden ze zich door als tweede over de finish te komen.

Na de sleutelbeenbreuk in Oss wisten Bax/Stupelis tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen in Frankrijk gelijk een podiumplaats te veroveren. Dit gaf de combinatie vertrouwen voor de derde wedstrijd in het Spaanse Talavera de la Reina.

Op zaterdag wist Team Bax in de kwalificatieheat tweede te worden waarmee ze met een goed gevoel uit begonnen te kijken naar de zondag. Met de tweede plaats in de heat hadden ze een goede startplaats in de manches op zondag. Echter ging het in de eerste manche nog voor de start mis met de combinatie. In de opwarmronde kregen ze af te rekenen met mechanische problemen waardoor ze niet van start konden gaan. Uitermate teleurgesteld keerden ze terug naar het paddock en zaten vol met emoties om in de tweede manche iets recht te zetten.

Gebrand op een goed resultaat gingen ze van start zaten er gelijk goed bij. Door de hele manche een goed tempo te rijden wisten ze als tweede over de finish te komen en pakten hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. “Wat een raar seizoen tot dus ver” begint Etienne Bax meteen na de tweede manche “In de eerste manche vielen we in de sighting lap al uit. Ongelofelijk, de bus van de drijfstang was gebroken. Heel erg zuur want daar konden we gewoon niets aan doen. Over drie weken is de volgende Grand Prix in de Oekraïne en ik beloof dat we dan helemaal terug zijn.”

Door alle tegenslag in het begin van het kampioenschap staan Bax/Stupelis na drie wedstrijden op een negende plaats in de tussenstand.

Daguitslag wereldkampioenschap zijspancross Spanje:
1 Vanluchene/v.d. Bogaart 47 Pnt
2 Hermans/Musset 43 Pnt
3 Brown/Miljard 40 Pnt
4 Willemsen/Bax 34 Pnt
5 Cermak/Cermak 31 Pnt
10 Bax/Stupelis 22 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 131 Pnt
2 Hermans/Musset 118 Pnt
3 Willemsen/Bax 105 Pnt
4 Varik/Daiders 86 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 76 Pnt
9 Bax/Stupelis 58 Pnt