Sidecarteam Bax wint Grand Prix Zijspancross in Letland en loopt verder uit

13 augustus 2017

Sidecarteam Bax heeft in de Grand Prix van Letland goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. In beide manches kwamen ze op een tweede plaats over de finish en pakten hiermee de Grand Prix zege.

In de eerste manche kwam de combinatie goed uit de start en konden ze op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wisten ze op te klimmen naar een tweede plaats en begonnen te jagen op de leiders. Net toen ze aan het achterwiel van Willemsen/Bax zaten, stuukten ze in een diep spoor en liepen weer een kleine achterstand op. Alles werd op alles gezet om het gat weer te dichten, echter ging het hierbij mis op een tafelberg. Ze kwamen ten val en verloren de tweede plaats. Na de valpartij zochten ze even naar het juiste ritme. Door tegenslag van Willemsen/Bax wisten ze in de slotfase nog een positie op te schuiven en kwam moegestreden als tweede over de finish.

De start van de tweede manche was minder goed en ditmaal moesten Bax/Musset van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. Ze vonden al snel een punt waar ze de andere combinaties konden passeren. Bijna alle inhaalmanoeuvres die ze hebben gedaan, maakten ze op hetzelfde punt. Na een sterk gereden wedstrijd kwamen ze uit op een tweede plaats, wat voldoende was om de eindzege te pakken.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik ben niet helemaal tevreden over het hoe het is gegaan vandaag. Er is zoveel gebeurd! Het belangrijkste is dat we de Grand Prix hebben gewonnen en dat we verder uit zijn gelopen in de strijd om de titel.’’

Met tweemaal een tweede plaats in de manches wonnen Bax/Musset de Grand Prix en hebben hun voorsprong op Giraud/Mucenieks met vijf punten weten te vergroten. Met nog vier wedstrijden te gaan bedraagt hun voorsprong nu 18 punten. Volgend weekend krijgt het wereldkampioenschap haar vervolg in het Estse Kivioli.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross in Letland:
1 Bax/Musset 44 Pnt
2 Giraud/Musset 39 Pnt
3 Cermak/Cermak 38 Pnt
4 Wilkinson/Chamberlain 33 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 408 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 390 Pnt
3 Willemsen/Bax 362 Pnt
4 Brown/Miljard 287 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 268 Pnt