Bax/Musset winnen beide manches van de GP Zijspancross in Duitsland

16 juli 2017

Sidecarteam Bax heeft de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Strassbessenbach weten te winnen. ‘’Nog nooit heb ik hier iets gewonnen,’’ waren de woorden van Etienne voordat hij aan de wedstrijd begon.

Ook op zaterdag liep het allemaal nog niet lekker met de WK leider en kwam hij toch duidelijk tekort op de concurrentie. Door goed werk van zijn monteurs en veel overleg met zijn bakkenist, Nicolas Musset, vond hij voor de wedstrijddag de juiste afstelling en slaagde erin om beide manches te winnen.

‘’Ik ben super blij. Op zaterdag reden we gemiddeld twee seconden langzamer dan Giraud/Mucenieks en Willemsen/Bax. Op zaterdagavond hebben we tot laat gewerkt en veel dingen veranderd. Op zondagochtend was het gevoel er gelijk en slaagden we erin om beide manches naar ons hand te zetten.’’

Dankzij de dubbele manchezege hebben Etienne en Nicolas hun voorsprong in de strijd om de wereldtitel weten te vergroten naar twintig punten. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Oostenrijkse Moggers.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross in Duitsland:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 42 Pnt
3 Cermak/Cermak 36 Pnt
4 Giraud/Mucenieks 36 Pnt
5 Brown/Miljard 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 324 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 304 Pnt
3 Willemsen/Bax 290 Pnt
4 Brown/Miljard 239 Pnt
5 Vanluchene Kurpnieks 227 Pnt