Bax/Musset winnen Grand Prix van Frankrijk en maken veel punten goed

2 juli 2017
Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Iffendic gedomineerd. Team Bax won met overmacht de eerste manche en wisten ook in de tweede manche het maximale aantal punten te scoren. Hiermee maakten ze belangrijke punten goed op Giraud/Mucenieks in de strijd om de wereldtitel.
Nadat vrijdag definitief werd dat Bax/Musset hun verdiende WK punten van de Grand Prix in Frankrijk kwijt waren, waren ze belust op revanche om te proberen punten goed te maken.
In de eerste manche zat Team Bax er na de start meteen goed bij en in de tweede ronde wisten ze de koppositie over te nemen. Met een hoog tempo en zeer snelle rondetijden wisten Etienne en Nicolas daarna een groot gat te slaan op de concurrentie en kwamen onbedreigd als winnaar over de finish. Omdat Giraud/Mucenieks uitvielen, maakten ze in 1 klap 25 punten goed.
In de tweede manche zaten ze er opnieuw goed vooraan bij met de start en gingen gelijk in de aanval. Gelijk in de beginfase wisten ze de koppositie in handen te nemen en reden een strak tempo. Ze waren net zo dominant als in de eerste manche en met een gat van bijna twintig seconden kwamen ze opnieuw als winnaars over de finish.
Met een 1-1 in de manches werd hiermee niet alleen de GP gewonnen maar ook  heeft Team Bax had gat naar klassementsleider  Giraud verkleind naar negen punten. De volgende Grand Prix is aankomend weekend in het zware zand van Lommel, België.
Daguitslag Grand Prix Frankrijk:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 38 Pnt
3 Daider/Stupelis 38 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 31 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Giraud/Mucenieks 238 Pnt
2 Bax/Musset 229 Pnt
3 Willemsen/Bax 201 Pnt
4 Brown/Miljard 180 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 169 Pnt
Press Release: Bergeijk, 02-07-2017
Dominant Bax/Musset Unbeatable in France
Etienne bax and Nicolas Musset won the sidecar motocross GP in Iffendic, France in  imperious fashion, racing to comprehensive victories in both races. During the week, it became known that the pairing would lose their world championship points earned at the previous French GP, and they were out to set the record straight. They started off well in race one, and by the second lap, they were in the lead. They kept up a fierce pace, and this took them to victory by a large margin.
Team Willemsen took the holeshot in race two, but Team Bax again shot to an early lead. They repeated their first race’s performance and won by more than 20 seconds.
The team claimed the overall victory with a flawless performance, and closed the gap that world championship leader Giraud enjoys to a mere nine points. The next GP is this coming weekend in the heavy sands of Lommel, Belgium.
Overall Grand Prix France:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Willemsen/Bax 38 Pnt
3 Daider/Stupelis 38 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 31 Pnt
World Championship Standings:
1 Giraud/Mucenieks 238 Pnt
2 Bax/Musset 229 Pnt
3 Willemsen/Bax 201 Pnt
4 Brown/Miljard 180 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 169 Pnt