Team Bax verovert de Nederlandse zijspantitel in Valkenswaard

25 juni 2017
Voor de zesde keer in zijn carrière heeft Etienne Bax vandaag in het Brabantse Valkenswaard de Nederlandse zijspancross titel veroverd. De titel kreeg extra glans doordat Bax samen met Nicolas Musset voor eigen fans ook de dagzege wist te pakken.
Met een verschil van slechts tien punten in het voordeel van team Bax werd begonnen aan de laatste ONK zijspancross in het Brabantse Valkenswaard. De omstandigheden waren goed en op een goed geprepareerd circuit was het vele publiek klaar voor een zinderde seizoenfinale.
Etienne en Nicolas begonnen sterk aan de dag. In de tijdtraining wist het duo meteen de goede lijnen te vinden en dit resulteerde in de snelste tijd, vlak voor hun directe concurrenten Willemsen/Bax.
In de eerste manche kwam Team Bax goed weg bij de start maar ze konden niet voorkomen dat het Willemsen/Bax  waren die de kopstart op wisten te eisen. Het tempo aan de kop van het veld lag hoog en de twee leidende teams wisten ruim vijftig seconden weg te lopen op de rest van het deelnemersveld. Ondanks het feit dat Bax goed kon volgen slaagden ze er niet in om een plaats te vinden waar ze de koppositie over konden nemen. Na een manche waarin ze alles hadden geprobeerd, moesten ze genoegen nemen met een tweede plaats en zagen hiermee hun voorsprong slinken naar vijf punten. Dit betekende dat wie de tweede manche zou winnen, ook met de titel huiswaarts kon keren.
Geconcentreerd stonden ze achter het starthek voor de tweede manche. Ze kwamen goed weg toen het starthek viel en als leiders konden ze aan de wedstrijd beginnen. Omdat Willemsen/Bax bij de start ten val waren gekomen was het voor Etienne zaak dat hij geen risico’s meer nam en gecontroleerd de manche uit zou rijden. Dit lukte zonder problemen en dit zorgde ervoor dat ze naast de manchezege ook de Open Nederlandse titel voor zich op wisten te eisen.
Volgend weekend staat voor Team Bax de volgende Grand Prix op het programma in het Franse Iffendic.
Daguitslag ONK Zijspancross Valkenswaard:
1 Bax/Musset 95 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 86 Pnt
3 Willemsen/Bax 84 Pnt
4 Hermans/v. Gaalen 77 Pnt
5 v. Werven/v.d. Putten 73 Pnt