Bax/Musset pakken derde Grand Prix zege van het seizoen in Frankrijk

4 juni 2017

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben in het Franse Chaumont de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross weten te winnen. Hiermee hebben ze hun derde zege uit vier Grand Prix wedstrijden binnen!

Op zaterdag wisten ze gelijk al de kwalificatieheat te winnen maar door de hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag veranderden de circuitomstandigheden. Het circuit was nat en modderig voor de eerste manche en dit betekende dat er geconcentreerd gereden moest worden. ‘’In de eerste manche konden we het tempo van Giraud niet bij benen en moesten we genoegen nemen met een tweede plaats. In verband met de regen die er gevallen was, had hij duidelijk voordeel met de viertakt,’’ waren de woorden van Etienne Bax na de eerste manche.

In de tweede manche waren de rollen omgedraaid. Bax pakte kopstart en zette de volledige wedstrijd naar zijn hand en kwam als winnaar over de finish.

Met een 2-1 in de manches wonnen ze de Grand Prix en blijven hiermee aan de leiding staan in de tussenstand om het wereldkampioenschap. De voorsprong van Bax/Musset op Giraud/Mucenieks bedraagt tien punten. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Letse Kegums.

Daguitslag Grand Prix zijspancross Frankrijk:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 47 Pnt
3 Willemsen/Bax 40 Pnt
4 Vanluchene/Kurpnieks 32 Pnt
5 Brown/Miljard 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap na vier wedstrijden:
1 Bax/Musset 183 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 173 Pnt
3 Willemsen/Bax 156 Pnt
4 Brown/Miljard 128 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 109 Pnt