Bax/Musset winnen Grand Prix zijspancross in Tsjechie

14 mei 2017

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kramolin, Tsjechië weten te winnen. Team Bax finishte in de eerste manche als tweede en wisten de tweede manche te winnen.

Dit zorgde ervoor dat ze hun twee Grand Prix zege van dit seizoen wisten te pakken.

Ook voor de derde Grand Prix van het zijspancross seizoen waren er veel inschrijvingen, maar liefst tweeënvijftig teams kwamen op zaterdag in actie tijdens de kwalificaties. De zaterdag was er een diversiteit aan weersomstandigheden. De dag begon nog zonnig maar vlak voor de kwalificaties gingen de sluizen boven het circuit open. Ondanks de stromende regen wisten Bax/Musset toch naar de overwinning te rijden en waarmee hiermee verzekerd van een goede plaats achter het starthek.

In de manches op zondag waren de omstandigheden beter en bleef het een droge wedstrijddag. Bij het vallen van het starthek in de eerste manche stuurde Etienne het zijspan als derde door de eerste bocht. Vervolgens konden ze vrij snel de Oostenrijkse combinatie Weiss/Schneider passeren en gingen op jacht naar het leidende team Willemsen/Bax. Al snel konden de twee Nederlandse teams een gaatje slaan op de rest van het veld. Helaas trokken Bax/Musset aan het kortste eind en zagen de overwinning gaan naar het team van Willemsen. In de tweede manche werd het opnieuw een mooi duel tussen de Nederlanders. Met een verschil van slechts twee seconden waren het nu Etienne en Nicolas die als eerste over de finish wisten te komen.

Met een 2-1 in de manches betekende dit ook dat ze de Grand Prix zege palten. Na drie wedstrijden om het wereldkampioenschap staan Bax/Musset aan de leiding en hebben een voorsprong van elf punten op Giraud/Mucenieks. “Het was een zwaar bevochten overwinning maar ik ben er echt super blij mee,” aldus een tevreden Etienne Bax.

Uitslag eerste manche:
1. Willemsen/Bax
2. Bax/Musset
3. Giraud/Mucenieks

Uitslag tweede manche:
1. Bax/Musset
2. Willemsen/Bax
3. Giraud/Mucenieks