Film: Etienne Bax op jacht naar een nieuwe titel in 2017

26 januari 2017

Zijspancrosser Etienne Bax gaat dit jaar op jacht naar een nieuwe titel in het Open Nederlands Kampioenschap en wereldkampioenschap zijspancross.

Bax wist beide titels in 2015 te pakken maar in 2016 kende hij vanwege een nieuw project een hele moeilijke seizoenstart waardoor hij gelijk al op achterstand kwam. Toch wist hij nog sterk terug te komen en wist hij nog vierde te worden in het wereldkampioenschap en won hij de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo.

Deze winter is Bax gewisseld van bakkenist en zal dit jaar gaan rijden met Nicolas Musset. Deze jeugdige Fransman behoort tot de meest getalenteerde bakkenisten ter wereld waarmee Bax kan scoren.

Op zondag 5 maart zullen Bax-Musset aan de start komen in de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Lochem en zullen het hier op gaan nemen tegen o.a. Daniel Willemsen, die dit jaar met Robbie Bax, het jongere broertje van Etienne Bax, zal gaan rijden. Willemsen was vorig jaar bloedsnel in Lochem en zal ook dit jaar tot de favorieten behoren.

In de aanloop op de wedstrijd in Lochem zochten we Etienne Bax op om met hem eens terug te blikken op vorig jaar en vooruit te blikken op het jaar dat komen gaat!