Gebroeders Bax winnen Ken Hall Trophy in Engeland

30 augustus 2016

Nadat gebroeders Bax op zondag tweede waren geworden in de Grand Prix van Zwitserland, hebben ze op maandag de vijftigste en tevens laatste editie van de Ken Hall Trophy in het Britse Langrish weten te winnen.

De eerste manche werd winnend afgesloten maar in de tweede manche hadden ze het moeilijker. Door een haperende koppeling vertrokken ze als laatste bij de start en moesten alles in het werk stellen om de manche te kunnen winnen. In de laatste twee ronden hadden ze een flinke strijd met de Brit Wilkinson maar toch wist Bax in de laatste ronde een plaats te vinden waar hij de koppositie over wist te nemen en kwam als winnaar over de finish.

Met een dubbele manchezege mocht hij aan het einde van de dag plaats nemen op het hoogste schavot. Op zondag 11 september komen de gebroeders Bax aan de start bij de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Markelo.