Gebroeders Bax pakken hun eerste Grand Prix zege van dit seizoen in Genk

10 juli 2016

Was er in Valkenswaard nog de grote teleurstelling bij de gebroeders Bax, vandaag in Genk mochten ze naar twee mooie gevechten de hoogste trede betreden van het podium.

In de eerste manche kwamen ze net iets tekort om de manche te kunnen winnen maar in de tweede manche pakten ze kopstart en wisten toen de manche naar hun hand te zetten.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat gebroeders Bax in de kopgroep aan de wedstrijd konden beginnen. Gelijk hadden ze de tweede plaats in handen en reden een sterke wedstrijd. Ze gingen de strijd aan met Hendrickx/van den Bogaart maar konden nergens een plaats vinden waar ze de koppositie over konden nemen. Tevreden kwamen ze als tweede over de finish en hielden hiermee hun kansen op de dagzege open.

In de tweede manche waren het de gebroeders Bax die kopstart wist te nemen. Lang stonden ze onder druk van Hendrickx/van den Bogaart want hierbij ging het om de dagzege. Bax gaf echter geen krimp en wist de wedstrijd met een verschil van negen seconden naar zijn hand te zetten.

Met een 2-1 in de manches wonnen de gebroeders Bax hun eerste Grand Prix van dit seizoen. ’’Ik ben super blij en dit is een opsteker voor  het hele team air conditioner installation. Grote dank aan WSP Racing en Zabel Racing voor het  wederom vooruithelpen van Team Bax in de laatste paar weken’’: vertelt een blije Etienne Bax.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Sidecarteam Bax opgeklommen naar een achtste plaats. Volgende week zondag gaat het wereldkampioenschap verder in het Duitse Strassbessenbach.

Uitslag eerste manche:
1) Hendrickx – van den Bogaart
2) Bax – Bax
3) Adriaenssen-Daicers
4) Willemsen-Beunk
5) Hermans-Van Gaalen
6) Brown-chamberlain
7) Cermak – Cermak
8) Jarvis-Nilsson
9) Kunas – Kunas
10) Wilkinson – Chamberlain

Uitslag tweede manche:
1) Etienne Bax – Robbie Bax
2) Jan Hendrickx – v.d. Boogaart
3) Adriaenssen – Lauris Daiders
4) Daniël Willemsen – Peter Beunk
5) Cermak – Cermak
6) Brown – Chamberlain
7) Jarvis – Nilson
8) Wilkinson – Kirwin
9) Clohse – Verhagen
10) Burgler – Betschart

Daguitslag:
1) Bax – Bax
2) Hendrickx – v.d. Boogaart
3) Adriaenssen – Daiders