Teleurstelling voor sidecarteam Bax in thuis Grand Prix in Valkenswaard

19 juni 2016

De thuis Grand Prix van sidecarteam Bax in Valkenswaard is niet zo gelopen als dat men op voorhand had gehoopt. Op het zijspan van tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen kreeg Bax in beide manches een tegenslag voor de kiezen waardoor hij genoegen moest nemen met een achtste plaats in het dagklassement.

In de eerste manche had Bax de aansluiting met de kopgroep totdat Gert van Werven na een aantal ronden vlak voor hem ten val kwam. Bax kon hem niet meer ontwijken en kwam op hoge snelheid ten val. Vele plaatsen gingen hierbij verloren en ze moesten van ver terug zien te komen. Knokkend voor alles wat ze waard waren, wisten Etienne en Robbie er nog een zevende plaats uit te halen maar waren vastbesloten om het in de tweede manche beter te doen.

In de tweede manche kwamen ze slecht weg bij de start en moesten van buiten de top tien aan een inhaalrace gaan beginnen. Omdat het circuit helemaal vlak was, viel het niet mee om in te halen. Toch werkte Bax zich langs verschillende combinaties en kreeg de zevende plaats in handen. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor ze al het werk opnieuw moesten doen learn more. Bax wist niet van opgeven en bleef tot aan de finishlijn vechten als een leeuw en dit resulteerde uiteindelijk nog in een achtste plaats.

‘’Het enige wat ik nu wil is naar huis’’: zei een teleurgestelde Etienne Bax na afloop van de wedstrijd. ‘’We hebben alles al geprobeerd, nu hebben we zelfs de motor van de leider in het wereldkampioenschap en ook dan gaat het niet. Ik had me deze Grand Prix heel anders voorgesteld’’.

In het dagklassement eindigden de gebroeders Bax op een achtste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezetten ze na vijf wedstrijden de tiende plaats. Op 10 juli gaat het kampioenschap verder in het Belgische Genk.

Daguitslag GP Zijspancross Valkenswaard:
1 Adriaenssen/Daiders 50 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 44 Pnt
3 Vanluchene/Kurpnieks 38 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 31 Pnt
5 Burgler/Betschart 30 Pnt
8 Bax/Bax 27 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Adriaenssen/Daiders 197 Pnt
2 Vanluchene/Kurpnieks 181 Pnt
3 Giraud/Musset 174 Pnt
4 Hendrickx/van den Bogaart 173 Pnt
5 Brown/Chamberlain 162 Pnt
10 Bax/Bax 102 Pnt