Gebroeders Bax en Daniel Willemsen (WSP Racing) slaan handen in elkaar

15 juni 2016

Gebroeders Bax zullen in hun thuis Grand Prix in Valkenswaard van start gaan op het zijspan van tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen.

“Ik heb nog steeds vertrouwen in Yamaha en we blijven door ontwikkelen maar voor mijn eigen sponsors wil ik in Valkenswaard graag iets moois laten zien. Er komen veel mensen kijken en die wil ik niet teleurstellen”: aldus Etienne Bax.

Na vier Grand Prix wedstrijden staat Bax op een negende plaats in de tussenstand. Dit is niet de positie waar hij voor gaat maar kleine technische mankementen zorgden ervoor dat hij al twee nulscores achter zijn naam heeft staan. Na de moeilijke Grand Prix van Duitsland werd het contact gelegd met het team van Willemsen. “Het is heel jammer wat er met Daniel is gebeurd. Na de Grand Prix van Duitsland hebben we eens visje uitgegooid en hier kwam op maandag gelijk reactie op. Dit getuigd wel weer wat een sportman Daniel is en dat hij het hart voor de zijspansport op de goede plaats heeft zitten. Het is niet makkelijk om je wedstrijdspan waar je de hele winter mee hebt getest, uit te lenen.”

Na de Grand Prix van Valkenswaard zal bekeken worden hoe Bax verder gaat. Eerst is het zaak om te proberen in Valkenswaard een goed resultaat neer te zetten. “We zijn nog van allerlei dingen aan het ontwikkelen voor de Yamaha maar alles kost tijd best website. Je bent afhankelijk van bedrijven en die gooien niet gelijk alles aan de kant omdat wij meer PK’s willen hebben. Dit is begrijpelijk en daar hebben we respect voor maar voor ons wordt het nu tijd dat we iets laten zien en daarom hebben we deze beslissing gemaakt”.

Een groot dankwoord gaat uit naar Team Willemsen, WSP Racing en Zabel.

Foto: Albert Schreuder