Sidecarteam Bax kent pechvolle Duitse Grand Prix in Schopfheim

13 juni 2016

Sidecarteam Bax heeft tijdens de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Schopfheim opnieuw tegenslag gekend. ‘’We hebben het hele weekend regen gehad waardoor het meer een loterij was dan een crosswedstrijd’’: waren de woorden van een teleurgesteld Etienne Bax na afloop van de Grand Prix.

Op zaterdag wisten ze zich op een vijfde plaats te kwalificeren voor de wedstrijd maar vandaag in de slotfase van de eerste manche kwamen de gebroeders Bax tot stilstand. ‘’Drie bochten voor het einde ging het blok kapot. We lagen opdat moment op een zesde plaats. We hebben het zijspan over de finish geduwd waardoor we er toch nog een dertiende plaats uit hebben weten te halen’’.

Ook in de tweede manche zat het ze niet mee want op een vijfde plaats rijdend visit website, kregen ze opnieuw af te rekenen met pech waardoor ze puntloos bleven.

‘’Ik ben absoluut niet blij met de gang van zaken en ik ben drastisch op zoek naar oplossingen’’: vertelt een getergde Etienne Bax.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezetten ze nu de negende plaats. Volgend weekend staat voor Sidecarteam Bax de thuis Grand Prix op het programma in Valkenswaard.

Tussenstand wereldkampioenschap na vier wedstrijden:
1) Giraud – Musset 150
2) Adriaenssen – Daiders 147
3) Vanluchene – Kurpnieks 143
4) Brown – Chamberlain 134
5) Hendrickx – v.d. Boogaart 129
6) Willemsen – Beunk 122
7) Cermak – Cermak 103
8) Santermans – Mucenieks 91
9) Bax – Bax 76
10) Hermans – van Gaalen 73