Gebroeders Bax blijven constant scoren en worden zesde in de GP van Tsjechie

8 mei 2016

In het Tsjechische Kramolin zijn de gebroeders Bax op een zesde plaats geeindigd in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross. ‘’We hebben het maximale uit het materiaal gehaald vandaag en meer zit er op dit moment niet in’’: waren de woorden van Etienne Bax na de tweede manche.

In de eerste manche wisten ze met een achtste plaats net achter Adriaenssen/Daiders te finishen en in de tweede manche zaten ze er net voor met een zevende plaats. ‘’Qua punten blijven we eigenlijk helemaal niet zo gek veel achter. We finishen steeds rond de zevende plaats en op zich zijn we hier gezien de situatie tevreden over. Vandaag hebben we tegen een productiefout in de achterschokdemper geknokt maar we hebben vandaag voor 300% geknokt en er het maximale uitgehaald’’.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan de gebroeders Bax nu op een gedeelde zevende plaats. Volgend weekend staat de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Franse Brou. ‘’Hier zal het nog even op onze tanden bijten worden maar daarna is het nieuwe blok (Yamaha 630cc) gereed’’: vertelt een hoopvolle Etienne Bax.

Daguitslag GP zijspancross Tsjechie:
1 Giraud/Musset 1-1
2 Willemsen/Beunk 2-2
3 Hendrickx/van den Bogaart 3-3
4 Vanluchene/Kurpnieks 4-4
5 Brown/Chamberlain 5-5
6 Bax/Bax 8-7

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Willemsen 88 Pnt
2 Adriaenssen 77 Pnt
3 Brown 72 Pnt
4 Van Luchene 69 Pnt
5 Hendrickx 56 Pnt
8 Bax 50 Pnt