Gebroeders Bax houden schade beperkt in Grand Prix zijspancross in Oss

10 april 2016

Gebroeders Bax hebben in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Oss de schade beperkt weten te houden. De Bergeijkse zijspancombinatie wist beide manches in de top tien af te sluiten en werd met 10-9 in de manches netjes achtste in het dagklassement.

In de eerste manche kwamen de gebroeders Bax gelijk na de start in aanraking met een andere combinatie waardoor ze in de achterhoede door de eerste bocht kwamen. Ze kwamen van ver terug en door te blijven knokken voor alles wat ze waard waren, wisten ze toch nog tiende te worden. In de tweede manche konden ze rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. De opmars naar voren liep lekker totdat ze vol op een vallende zijspancombinatie voor hun klapte. Verschillende combinaties knalden vervolgens weer op de gebroeders Bax waardoor er vele plaatsen verloren gingen. Na deze tegenslag herstelden ze zich goed en wisten in de laatste ronde nog de negende plaats voor zich op te eisen.

In het dagklassement eindigden Etienne en Robbie op een achtste plaats. Ze hebben nu vier weken de tijd om sterk aan de start te verschijnen tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap in Kramolin, Tsjechie.

‘’Ons doel was om de schade hier te beperken en dat is gelukt. Het rijden ging lekker en we kunnen vanaf hier verder bouwen. We wisten op voorhand dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden maar hebben er ondanks de tegenslag in beide manches toch heel wat punten uit weten te halen. We kunnen nu een aantal weken aan onze vorm werken om in de tweede wedstrijd van het seizoen sterker aan de start te verschijnen’’: vertelt een optimistische Etienne Bax.

Daguitslag en tevens tussenstand wereldkampioenschap:
1 Adriaenssen/Daiders 50 Pnt
2 Willemsen/Beunk 44 Pnt
3 Brown/Chamberlain 40 Pnt
4 Van Daele/Smeuninx 34 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 33 Pnt
8 Bax/Bax 23 Pnt