Sidecarteam Bax pakt eerste podiumplaats van het seizoen in het Swiss Open

29 maart 2016

In het Paasweekend heeft sidecarteam Bax twee wedstrijden gereden waarbij ze haar eerste podiumplaats van dit seizoen hebben weten te behalen!

Tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek was te zien dat ze de juiste weg zijn ingeslagen. Dankzij een goede tijd in de tijdtraining konden ze in beide manches vanaf de eerste startrij starten. Helaas kwamen ze na het vallen van het starthek in aanraking met Daniel Willemsen en kwamen ten val. Helemaal vanuit de achterhoede kwamen ze terug tot in de top tien maar door een valpartij, waarna ze twee ronden nodig hadden om het span weer aan de praat te krijgen, konden ze een goed resultaat vergeten. In de tweede manche hadden ze hun draai duidelijk gevonden. Ze reden in de beginfase in de top vijf en konden een hoge tempo goed volgen. Helaas schoot toen de bougiedop eraf waardoor ze noodgedwongen de wedstrijd moesten verlaten.

Op zondag werd er door de monteurs driftig gesleuteld om op maandag van start te kunnen gaan in het Swiss Open op het circuit van Frauenfeld. De dag begon positief want de gebroeders Bax wisten in de tijdtraining een tweede tijd neer te zetten achter Willemsen/Beunk en voor Bugler/Betschart.

In de eerste manche kwamen Etienne en Robbie op een vierde plaats uit de start en wisten op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche moesten ze van verder komen maar na een sterke inhaalrace kwamen ze helemaal terug van een dertiende naar een derde plaats. Met deze resultaten eindigde de Bergeijkse combinatie op een derde plaats in het dagklassement.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Een leerzame dag en veel dingen kunnen testen in wedstrijdverband. We zijn er nog niet maar het gaat de goede kant op. We hebben de hele dag probleemloos kunnen rijden en een goed gevoel over gehouden aan deze dag. Belangrijk is dat we nu blijven doorpakken en de puntjes op de i zetten. In Oss moeten we de schade beperken en in de tweede GP willen we er staan. Dit hadden we als team echt even nodig na alle tegenslag van de laatste weken. Nu moet er rust en vertrouwen komen. We zullen de komende twee weken ook zoveel mogelijk gaan rijden, om achterstallig ritme zo goed als kan op te vangen. Het begin is gemaakt’’!