Sidecarteam Bax slaat andere weg in

15 maart 2016

Sidecarteam Bax zal vanaf de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek met een frame van WSP Racing aan de start komen. Etienne Bax is op maandag in gesprek gegaan met Assink framebouw en Daniel Willemsen en met z’n drieën hebben ze een route uitgestippeld zodat Etienne zich de komende weken volledig kan concentreren op het rijden.

‘’Er wordt nu een standaard WSP frame geproduceerd zoals we hem gewend zijn. Wel gaat er op de kilo’s bespaard worden en zal het frame in totaal 10 kilo lichter zijn. De geometrie blijft gelijk aan een WSP zoals we hem kennen’’: aldus een opgeluchte Etienne Bax.

Ondanks deze wijziging blijven de gebroeders Bax gewoon actief op Yamaha en blijft de uitstraling hetzelfde als nu. ‘’Voorlopig gaan we met dit frame rijden, wel werken we achter de schermen verder aan het project waar we dit jaar mee gestart zijn. We zijn er namelijk van overtuigd dat de combinatie van frame, voorvork en de Yamaha YZ450F kan slagen’’.

Met nog iets minder dan een maand te gaan voor de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap in Oss, is dit het moment voor Bax dat ze de juiste weg in moeten slaan. ‘’Het is heel jammer dat we deze stap nu moeten zetten maar voor nu kan dit even niet anders. Het is heel fijn dat Daniel Willemsen in samenwerking met Assink framebouw de draad op willen pakken en meedenkend zijn betreft het gewicht’’.

Het frame zal eind deze week klaar zijn en opgebouwd worden. Bax die na twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap pas op een 33ste plaats staat in de tussenstand hoopt dat hij vanaf 26 maart in Oldebroek de stijgende lijn weer op kan pakken en mee kan strijden voor de punten!