Etienne Bax in 2016 samen met broer Robbie en Yamaha op jacht naar succes

26 februari 2016

De kersverse wereldkampioenen Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben na vier succesvolle seizoenen, met als bekroning de wereldtitel, in goed overleg besloten om aan het einde van dit jaar uit elkaar te gaan.

“Tijdens het seizoen hebben Kaspars en ik met elkaar gesproken en omdat we vier jaar erg nauw met elkaar zijn opgetrokken, leek het ons beiden tijd voor een nieuwe uitdaging. Uiteindelijk heb ik toen de knoop doorgehakt en ik kijk erg uit naar mijn nieuwe uitdagingen”: aldus Etienne Bax.

Nadat de kogel definitief door de kerk was volgde er een goed gesprek met zijn broertje Robbie waarmee hij in 2016 samen aan de start zal verschijnen. Robbie heeft dit jaar samen met Daniel Willemsen een enorme groei gemaakt en wist een aantal Grand Prix wedstrijden te winnen en stond regelmatig op het podium. “Ik denk dat dit het moment is dat Robbie en ik voor mooie resultaten kunnen zorgen. Hij heeft bij Daniel een enorme groei doorgemaakt en samen zullen we er in 2016 alles aan doen om de wereldtitel te prolongeren. Op deze manier wordt het echt familieteam en dat geeft me een erg vertrouwd gevoel”.

Niet alleen is er een verandering van bakkenist maar ook zal Team Bax volgend jaar gebruik gaan maken het materiaal van Yamaha. Tien jaar lang heeft Team Bax samengewerkt met Zabel en samen hebben ze vele successen weten te behalen. “Ik heb er heel goed over nagedacht en het was zeker geen makkelijke keuze om van Zabel af te stappen. Zij hebben heel veel voor ons gedaan en ik ben hun daar heel dankbaar voor. Omdat we samenwerkingen hebben met WSP Racing en Yamaha Europe heb ik er alle vertrouwen in dat we hier ook vele successen mee gaan behalen. Gelijk na het seizoen gaan we testen zodat we volgend jaar klaar zijn om de strijd met de concurrentie aan te gaan”.

Er staan voor Etienne Bax en Kaspars Stupelis nog twee belangrijke wedstrijden op het programma. Aankomend weekend kunnen ze Open Nederlands Kampioen worden in Harfsen en daarna komen ze nog voor team Nederland aan de start in de sidecarcross of nations. “We gaan het seizoen op ons best afmaken learn english san diego. Kaspars en ik gaan nog steeds op goede voet met elkaar om en willen beiden nog twee keer vlammen dit jaar. Kaspars is een geweldige bakkenist en ik ben blij dat we samen een wereldtitel hebben kunnen behalen. Ik wens hem het beste toe voor in de toekomst en hoop nog veel sportieve gevechten met hem op het circuit te hebben”: zegt een tevreden en vooruitkijkende Etienne Bax.